Boller i Karry

Ingredienser:

Kødboller:
  • 500 g Hakket Svinekød (eller Kalv & Flæsk)  

  • 1 Løg 

  • 1 Æg

  • 2-3 spsk. Mel

  • 1-2 dl. Vand eller Mælk (eller halvt af hvert)

  • 1 tsk. Groft Salt

  • 1 tsk. Friskkværnet sort Peber 

  • 1½ l Vand til kogning af bollerne

  • 1 Terning Svinebouillon (jeg bruger Knorr)

Karrysovs:

  • 30-40 g Margarine

  • 2-4 tsk. Karry (alt efter hvor stærk man kan lide det)

  • 2-3 spsk. Mel

  • ca. 1 l vand fra kogning af bollerne

  • ca. ½ l Mælk

Tilbehør: Ris (gerne Jasminris)

Pil og riv løget. Bland alle ingredienserne, og rør indtil farsen har en blød konsistens, som dog er fast nok til, at man kan forme kødbollerne.
Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere vand eller mel end der står i opskriften. 

Den færdige fars må meget gerne hvile koldt i ca. ½ time. 

Hæld vandet i gryden, tilsæt bouillonterningen og bring vandet i kog. 

Når vandet koger, skrues der lidt ned for varmen. Form bollerne med en ske og put dem forsigtigt ned i det kogende vand. 
Juster temperaturen hvis det er nødvendigt - bollerne skal ikke koge, men kun simre. 

Bollerne er færdige, når de flyder op til overfladen. 

Tag bollerne op af vandet, og stil dem til side mens karrysovsen laves.
HUSK at gemme vandet fra bollerne, da det skal bruges til sovsen!

Smelt margarinen i en gryde ved middel varme til det bruser let. Tilsæt karry og lad det svitse et øjeblik i fedtstoffet under omrøring, men pas på det ikke brænder på.
Styrken af sovsen kan justeres ved at svitse karryen kortere eller længere tid - jo længere tid, jo stærkere smag. 

Tilsæt mel og rør det grundigt sammen med fedtstoffet indtil al melet er rørt ud. 
Tilsæt vandet fra kødbollerne lidt efter lidt, og sørg for at røre godt hver gang, så der ikke er nogle klumper i sovsen. Lad sovsen koge godt i gennem hver gang, så konsistensen kan vurderes.  
Husk at røre i sovsen hele tiden, så det ikke brænder på. 
Tilsæt til sidst mælken og lad sovsen koge godt i gennem i 5-10 minutter under omrøring. Tilsæt mere mælk/vand, hvis sovsen er for tyk. 

Put bollerne i sovsen og og lad dem varme godt i gennem mens risene tilberedes efter anvisningen på pakken. 

Server retten rygende varm med ris eller kartofler.