Bruchetta Stænger

Ingredienser:

  • Filonebrød eller andet godt Italiensk brød (meget gerne et par dage gammelt)

  • Små Mozzarellakugler 

  • Små Blommetomater, eller Cherrytomater

  • Olivenolie eller anden god olie

  • Pesto (gerne hjemmelavet - se opskrifter HER)

  • Krydderier - f.eks. Hvidløg, Oregano, Hvidløgsmix eller hvad du bedst kan lide

Varm ovnen op til 200° (alm. ovn. eller 185° varmluft)

Skyl tomterne og hæld væden fra mozzarellaosten. Skær tomater og ost i halve. 

Skær brødet i stænger af ca. 1½ cm. i højde og bredde. Længden følger størrelsen på brødet.
Smør stængerne med olien, og læg dem på en rist over en bradepande. 

Lad brødstængerne bage i ca. 5 minutter i ovnen. De skal ikke tage farve, men de skal blive en lille smule sprøde, så de kan holde til at blive smurt med pesto og få fyld ovenpå.
Smør pesto på og læg skiftevis tomat og mozzarella på brødstængerne. Dryp lidt olie over og drys med de krydderier du har valgt. 

Bag stængerne i ovnen i ca. 10 minutter. Hold øje med dem, da der kan være forskel på hvor længe de skal have.
Osten skal være let smeltet og brødstængerne sprøde. 

Servér Bruchettastængerne med det samme som en forret, tilbehør til en lækker Salat, eller som en del af Tapas.