Chili Cheese Fries
Ingredienser: (1-2 personer, som tilbehør)
5-600 g Kartofler
1 - 1 ½ l. Rapsolie til friturestegning
Cheddar Ost (revet)
Jalapenõs (frisk i skiver, eller syltede fra glas)
Krydderiblanding:
½ - 1 tsk. Chiliflager (alt efter hvor stærke du vil have fritterne)
1 tsk. Paprika
½ tsk. Oregano
1 tsk. Hvidløgspulver
½ tsk. Sukker
1 tsk. Fint Salt
½ - 1 tsk. Stødt Peber (alt efter hvor stærke du vil have fritterne)
Skræl kartoflerne og skær dem ud til pomfritter.
Fyld en skål med koldt vand og put pomfritterne ned i vandet. Pomfritterne er nemmere at få sprøde, hvis man fjerner noget af stivelsen i kartoflerne inden tilberedning, og dette gøres ved at lægge dem i koldt vand.
Lad kartoflerne ligge i vandet i 5 minutter, skift vandet, og lad pomfritterne ligge i 5 minutter igen. Gentag denne procedure indtil vandet ikke længere bliver "grumset" når kartoflerne ligger i det.
Tør pomfritterne grundigt inden de skal tilberedes i olien.
Varm olien op. Olien skal være varm, men pomfritterne skal i første omgang blive møre, og ikke sprøde endnu.
Put halvdelen af pomfritterne i olien og skru ned til middel varme, så pomfritterne koges i frituren indtil de er møre og har fået en lys skorpe.
Tag pomfritterne op og tilbered næste portion på samme måde. Lad herefter alle pomfritterne hvile i et kvarters tid.
Nu skal pomfritterne være sprøde, så olien skal være varmere nu. Put en af pomfritterne i olien, og når det syder omkring pomfritten er olien klar til at resten af pomfritterne kan puttes i.
Varm samtidig ovnen op til 250° (alm. ovn)
Når pomfritterne er sprøde og gyldne, tages de op og lægges på en tallerken på fedtsugende papir.
Bland alle krydderne sammen i en skål.
Put pomfritterne i en skål, hæld krydderierne over og sørg for at alle pomfritterne har fået krydderi på sig.
Læg pomfritterne i et ildfast fad - meget gerne støbejern, som kan holde på varmen.
Drys ost og jalapenõs over pomfritterne og sæt dem i ovnen indtil osten er smeltet.
Server dine Chili Cheese Fries som tilbehør til en bøf, burger, kotelet, en Tapasret eller bare som en lækker snack.
Pomfritterne kan spises som de er, eller dyppes i en god mayo - se lidt opskrifter på mayo her.
