Chili Cheese Tops

Ingredienser:

  • 175 g Revet Mild Cheddar Ost (eller en blanding af 100 g Cheddar & 75 g Mozzarella)

  • 3-4 spsk. hakkede syltede Jalapeños 

  • Mel

  • 2 Æg

  • Rasp

  • 1 l Olie til stegning 

Bland den revne ost med de hakkede jalapeños. 

Tag en lille portion op i hænderne og pres massen hårdt sammen, og form en kugle.
Sørg for, at massen er presset så hårdt sammen, at den kan holde formen under stegningen i olien. 

Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, put melet i en anden dyb tallerken, og hæld raspen i en tredje dyb tallerken. 
Tril først ostekuglerne i melet. 

Tril herefter ostekuglerne i æg - sørg for at hele kuglen er dækket af æg. 

Tril herefter ostekuglerne i rasp.

Når ostekuglerne er trillet i rasp første gang, skal de dyppes i æg igen, og rulles i rasp en gang til.
Denne procedure sikrer, at der dannes et tykt lag uden på osten, så den ikke smelter ud i olien når de friteres.

Varm olien op til 180 grader (olien er varm nok når den syder omkring træ-enden på en tændstik).
Put ostekuglerne ned i den varme olie i nogle minutter. Tilbered kun 4-5 stykker af gangen, da der skal holdes godt øje med dem.  Al osten kan smutte ud på et øjeblik, hvis der går hul på paneringen. 

Man kan se på ostekuglerne at de er færdige, når der kommer bittesmå ostebobler i paneringen, og så skal det gå hurtigt med at hive dem op af olien.
Læg kuglerne et øjeblik på et stykke køkkenrulle og server dem varme som en del af Tapas eller bare som en snack. Kun fantasien sætter grænser!