Chokoladefondant

Ingredienser: (ca. 8 stk.)

  • 4 hele pasteuriserede Æg  

  • 4 pasteuriserede Æggeblommer

  • 200 g Sukker

  • 200 g god mørk Chokolade + evt. 2 spsk. mørk Kakao

  • 200 g Smør

  • 200 g Mel

    Til formene:

  • ca. 50 g Smør

  • Kakaopulver

Start med at smelte de 50g smør til at pensle formene med

Pensl formene med smør, og stil dem i køleskabet i 5-10 minutter og pensl dem igen.

Drys kakaopulver i alle formene og stil dem tilbage i køleskabet indtil de skal bruges. 

Bræk chokoladen i mindre stykker og skær smørret i mindre tern.
Smelt smør og chokolade over et vandbad.
(Vandbad = hæld vand i en gryde, og find en skål der er lidt større end gryden.
Sæt skålen oven i gryden, så indholdet smeltes ved den indirekte varme)

Put de hele æg og æggeblommer i en anden skål og tilsæt sukkeret.

Pisk indtil massen er så tyk og luftig at piskeriset kan trække et spor i dejen. 
(Tilsæt melet (det kan være en god idé at tilsætte melet gennem en si, så der ikke dannes klumper i dejen)

Tilsæt det lune smeltede smør og chokolade af 2-3 omgange, hvor der røres godt mellem hver gang.

Hæld den færdige dej i formene og stil dem i køleskabet i mindst 4 timer - gerne til næste dag.

Forvarm ovnen til 210 grader, og bag kagerne direkte fra køleskabet i ca. 15 minutter
(bagetiden afhænger af størrelsen og materialet på formen, så det kan være en god idé at lave en prøve)

Lad kagen hvile i 1-2 minutter i formen efter den er kommet ud af ovnen.

Vend forsigtig kagen ud af formen på den tallerken eller lign., hvor den skal serveres på. 

Pynt evt. kagen med spiselige blomster, marengsbrud, og/eller server med vanille is, coullis eller lign., men lad gæsten selv skære kagen op.