Chokolademousse
Ingredienser:
200 g Mørk Chokolade 50-70%
4 Æggeblommer
3 Æggehvider
45 g Sukker
1 spsk. Vaniljesukker
3 dl. Piskefløde
Lys Chokolade til drys og evt. bær efter eget valg
Smelt chokoladen over vandbad og lad det køle lidt ned mens resten gøres klar - chokoladen må ikke stivne.
Find 3 skåle frem.
Hæld æggeblommerne i den ene skål og pisk æggeblommer og sukker til blandingen er lys og luftig.
Pisk æggehviderne stive
Pisk fløden til en let flødeskum sammen med vaniljen - den må endelig ikke overpiskes og blive for stiv
Rør den let afkølede smeltede chokolade i blandingen med æggeblommer og sukker
Bland de piskede æggehvider i blandingen, men lad være med at slå al luften ud af dem
Vend derefter forsigtigt flødeskummet i blandingen.
Hæld Chokolademoussen på de glas du gerne vil servere dem i
Sæt glassene på køl i minimum 3-4 timer inden servering og pynt med revet chokolade og bær eller lignende.
