Chokolademousse

Ingredienser: 

  • 200 g Mørk Chokolade 50-70%  

  • 4 Æggeblommer

  • 3 Æggehvider

  • 45 g Sukker

  • 1 spsk. Vaniljesukker

  • 3 dl. Piskefløde

  • Lys Chokolade til drys og evt. bær efter eget valg

Smelt chokoladen over vandbad og lad det køle lidt ned mens resten gøres klar - chokoladen må ikke stivne.

Find 3 skåle frem.
Hæld æggeblommerne i den ene skål og pisk æggeblommer og sukker til blandingen er lys og luftig. 
Pisk æggehviderne stive
Pisk fløden til en let flødeskum sammen med vaniljen - den må endelig ikke overpiskes og blive for stiv

Rør den let afkølede smeltede chokolade i blandingen med æggeblommer og sukker
Bland de piskede æggehvider i blandingen, men lad være med at slå al luften ud af dem
Vend derefter forsigtigt flødeskummet i blandingen. 

Hæld Chokolademoussen på de glas du gerne vil servere dem i

Sæt glassene på køl i minimum 3-4 timer inden servering og pynt med revet chokolade og bær eller lignende.