Crouton Stænger

Ingredienser:

  • Brød (meget gerne Filone eller Ciabattabrød, og det skal helst være et par dage gammelt) 

  • Olie (jeg foretrækker Olivenolie, men Raps, Solsikke eller Majsolie kan også sagtens bruges)

  • Tørrede krydderier 
    f.eks. Oregano, Timian, Basilikum, Chiliflager, Persille, Hvidløg eller hvad du godt kan lide.

Tænd ovnen på 185° almindelig ovnvarme.

Skær brødet i stave - ca. 1 x 1 cm. i tykkesen og 5-8 cm. i længden, alt efter størrelsen på brødet.

Beklæd en bageplade med bagepapir og læg brødstængerne ved siden af hinanden.
Stængerne må helst ikke røre hinanden. 

Hæld lidt olie over stængerne og fordel krydderierne. Vend stængerne og giv dem samme tur på den anden side. 

Der er stor forskel på hvor længe crouton stængerne skal have i ovnen, alt efter hvilket brød der bruges.
Start med at bage dem i ca. 10 minutter. Kig til dem, vend dem gerne undervejs for at sikre sprødhed på alle flader. 
Giv crouton stængerne lidt mere tid i ovnen, hvis de ikke er færdige - de skal være gyldne og sprøde. 
Hold øje med dem - lige pludselig går det stærkt, og så kan de blive for mørke.

Lad crouton stængerne køle helt af, og server dem som tilbehør til en lækker salat eller suppe - eller bare som en snack med dip eller pesto.

De færdige crouton stænger kan opbevares i en kagedåse, men husk at lægge et stykke køkkenrulle, eller en serviet i bunden, så eventuel overskydende olie ikke gør crouton stængerne bløde.