Frikadeller
Ingredienser:
500 g Hakket Svinekød (eller Kalv & Flæsk)
1 Løg
1 Æg
2 spsk. Mel med top på
2 dl. Vand eller Mælk (eller halvt af hvert)
2 tsk. Groft Salt
1½-2 tsk. Friskkværnet sort Peber
Margarine eller en blanding af olie og smør til stegning
I denne opskrift er farsen rørt i hånden, men man kan sagtens bruge en foodprocessor.
Hvis du bruger en foodprocessor, så husk at løgene skal køre alene som det første. Resten af ingredienserne kan tilsættes i vilkårlig rækkefølge efterfølgende.
Put kødet i en skål. Riv løget på et rivejern (jeg bruger den grove side) og put det i skålen sammen med salt og peber og rør det hele godt sammen.
Tilsæt æg og vand/mælk og rør det godt ind i farsen.
Tilsæt melet og rør indtil det hele er godt blandet. Lad gerne farsen hvile i ½-1 time inden frikadellerne steges.
Smelt fedtstoffet på panden og form frikadellerne, med en stor eller lille ske, i den størrelse du ønsker og læg dem på panden ved god varme. Hvis farsen klistrer til skeen, kan man lige dyppe den i det varme fedtstof på panden inden næste frikadelle formes.
Steg frikadellerne i 4-5 minutter ved middelvarme.
Vend frikadellerne og steg dem på den anden side. Hvis frikadellerne trænger til lidt mere farve, vendes de selvfølge bare lidt flere gange indtil det ønskede resultat er opnået.
Server frikadellerne med Kartofler og Sovs, Kartoffelsalat, Pastasalat eller bare på et stykke godt Rugbrød - kun fantasien sætter grænser, da Frikadeller bare altid er et HIT!