Grøntsagssuppe med Bacon - Cremet

Ingredienser: 

  • 200 g Bacon i tern 

  • 1 Løg

  • 200 g Porrer

  • 300 g Kartofler i tern

  • 150 g Gulerødder

  • 2 fed Hvidløg

  • 1 ds. hakkede Tomater

  • 1 tks. tørret Timian

  • 2 Laurbærblade

  • ½ tks. knust Chili

  • 3 terninger Knorr Hønsebouillon

  • 2 l Vand

  • Salt & Peber

Skær gulerødder, kartofler, løg, hvidløg og porrer i mindre stykker/skiver. 

Steg bacontern i en gryde til de er gyldne.
Tag baconternene op, men lad fedtstoffet blive tilbage i gryden.

Svits løg og hvidløg i et par minutter og tag dem op af gryden.

Svits kartofler og gulerødder i 4-5 minutter - tilsæt evt. lidt olie, hvis der ikke er nok fedtstof. 

Put løg, hvidløg og bacon tilbage i gryden, og tilsæt også porreskiverne. 

Bland det hele godt sammen og tilsæt timian, knust chili, salt, peber og de hakkede tomater. 
Rør godt rundt. 

Tilsæt vand, Laurbærblade og bouillonterninger og lad suppen småkoge ved middelvarme i 15-20 minutter under låg.

Tag laurbærbladene op af suppen og blend den med en stavblender, eller almindelig blender til suppen er glat og cremet. Hvis du ønsker en mere cremet suppe, kan der tilsættes 1 dl. fløde eller cremefine. 
Smag til med salt og peber og server 
suppen rygende varm - gerne med sprøde crutoner eller et godt brød til.