Gulerodskage
Ingredienser:
Kagen:
375 g Brun Farin
175 g Rapsolie
4 store (eller 5 små) Æg
1 tsk. Vanillesukker (med top på)
2 tsk Natron
260 g Mel
110 g Grahamsmel
½ tsk. Salt
1 tsk. Kanel (med lille top på)
350 g Groftrevne Gulerødder
"Glasur":
150 g Flødeost Naturel
60 g Flydende Becel
60 g Flormelis
2 tsk. Vanillesukker (med top på)
½ tsk. Citronsaft (kan udelades)
50 g Hakkede Hasselnødder
Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet og put dem i en skål sammen med alle de øvrige ingredienser til kagedejen.
Rør det hele godt sammen.
Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen i.
Min bradepande er ca. 30 x 20 cm. og 5 cm. i højden.
Bag kagen i midten af ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 30-45 minutter.
Man kan teste om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind eller lign. ned i midten af kagen - hvis der hænger dej på, skal kagen bages lidt længere, og hvis strikkepinden kommer op uden dej, er kagen færdig.
Stil kagen til afkøling og tilbered glasuren.
Put alle ingredienserne til glasuren i en skål og rør dem grundigt sammen med halvdelen af hassenødderne.
Fordel glasuren på den afkølede kage, og drys resten af hasselnødderne ovenpå.
Lad glasuren stivne lidt, og server kagen.
Kagen kan sagtens gemmes (i køleskabet pga. glasuren) og skal bare tages ud en lille times tid før servering.