Hakkebøf med bløde Løg

Ingredienser: (4 stk.)

  • 500 g Hakket Oksekød   

  • 5-7  Løg (alt efter størrelse)

  • 2 terninger Knorr Oksebouillon 

  • 1 l Vand

  • 1-2 dl. Mælk

  • Salt & Peber

  • Maizena mel 

  • Sovsekulør (uden Soja)

  • Margarine til stegning

Start med at snitte løgene til de bløde løg. Smelt noget margarine på panden og steg løgene. 

Når løgene er bløde og gyldne, tages de af panden og lægges til side. Lad fedtstoffet blive på panden. 

Del det hakkede kød i 4 stykker a 125 g stykket. Pres kødet lidt sammen og form 4 bøffer.
Krydr bøfferne med salt og peber.

Tilsæt lidt mere fedtstof på den samme pande som løgene blev stegt. 
Brun bøfferne ved høj varme på begge sider, og lad dem herefter stege i 4-5 minutter på hver side ved middel varme.  

Tag bøfferne af panden - men lad fedtstoffet blive på panden.
Læg bøfferne i et ildfast fad/bradepande, og læg en portion bløde løg ovenpå hver bøf.

Hæld ca. 1 l vand i panden, oven i fedtstoffet fra bøfferne og løgene.
Lad vandet komme i kog, og opløs de to bouillonterninger i.
Det ligner nu en omgang opvaskevand, men det skal nok blive godt! 

Hæld ca. 1 dl. mælk i en meljævner, tilsæt 1 spsk. Maizena mel og ryst det godt sammen. 
Tilsæt jævningen til sovsen, og lad det koge godt i gennem. 
Gentag dette indtil den ønskede konsistens i sovsen er opnået. 

Tilsæt sovsekulør indtil sovsen har den ønskede farve og hæld sovsen over bøffer og løg.
Lad det hele varme igennem i en 180
° grader varm ovn i ca .10 minutter.

Server hakkebøfferne med kogte kartofler. 
Hvis der er nogle bøffer tilbage, smager de skønt på et stykke rugbrød med et spejæg ovenpå.