Halve Bagte Kartofler

Ingredienser:

  • 1-1½ Bagekartoffel pr. person 

  • Ca. 1 spsk. Olivenolie pr. Bagekartoffel  

  • Tørrede krydderier. 
    (f.eks. Oregano, Timian, Persille, Basilikum)

  • Friskpresset eller Tørret Hvidløg

  • Salt og Peber

Tænd ovnen på 200° alm. ovn. 
Kartoflerne kan også laves i en kuglegrill ved indirekte varme. Skrub kartoflerne grundigt, så skrællen også kan spises. 
Skær kartoflerne halvt igennem og skær skrå tern i overfladen (ca. 3-4 mm )
Hæld Olivenolien over kartoflerne og drys krydderier, salt og peber på.

Beklæd en bageplade med bagepapir, eller smør et ildfast fad med lidt olie.Læg kartoflerne på pladen og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 60 minutter, alt efter størrelsen på kartoflerne.
Kartoflerne er færdige når de er gyldne, og man kan mærke de er møre indeni.
Dette kan tjekkes ved at stikke i kartoflerne med en spids kniv.