Halve Bagte Kartofler
Ingredienser:
1-1½ Bagekartoffel pr. person
Ca. 1 spsk. Olivenolie pr. Bagekartoffel
Tørrede krydderier.
(f.eks. Oregano, Timian, Persille, Basilikum)Friskpresset eller Tørret Hvidløg
Salt og Peber
Tænd
ovnen på 200° alm. ovn.
Kartoflerne kan også laves i en kuglegrill ved indirekte varme. Skrub kartoflerne grundigt, så skrællen også kan spises.
Skær kartoflerne halvt igennem og skær skrå tern i overfladen (ca. 3-4 mm )
Hæld Olivenolien over kartoflerne og drys krydderier,
salt og peber på.
Beklæd en
bageplade med bagepapir, eller smør et ildfast fad med lidt olie.Læg
kartoflerne på pladen og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 60 minutter, alt efter størrelsen
på kartoflerne.
Kartoflerne
er færdige når de er gyldne, og man kan mærke de er møre indeni.
Dette kan tjekkes ved at stikke i kartoflerne med en spids kniv.
