Havregrynskager
Ingredienser: (10-12 stk.)
- 200 g Havregryn
- 150 g Smeltet Smør
- 250 g Sukker
- 2 Æg
- 2 spsk. Mel
- 2 tsk. Vanillesukker
- 2 tsk. Bagepulver
Varm ovnen op til 190° (alm. ovn).
Hæld havregrynene i en skål og smelt smørret i en gryde ved middel varme (smørret må ikke brune).
Når smørret er smeltet, hældes det over havregrynene. Lad blandingen stå og trække mens resten af dejen gøres klar.
Put æggene og sukker i en anden skål.
Pisk æg og sukker sammen til en tyk skum - brug gerne en håndmixer.
Bland mel, bagepulver og vanillesukker i æggemassen. Det er en god idé at bruge en si, så melet ikke klumper i dejen.
Rør dejen sammen til det hele er godt blandet.
Hæld havregrynene i dejen.
Bland det hele sammen til en ensartet dej.
Sæt kagerne på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Der skal være MEGET god afstand mellem kagerne på pladen, da de flyder meget ud.
Jeg sætter kun 8 kager på en bageplade - 3 øverst, 2 i midten, og 3 nederst, så passer det normalt meget godt.
Bag kagerne i 8-10 minutter - kig lidt til dem undervejs, så de ikke bliver for mørke.
Når kagerne er færdige tages de ud af ovnen. De skal lige hvile nogle minutter på bagepladen, da de er for bløde til at flytte med det samme.
Når kagerne er stivnet nok til at kunne flyttes, skal de afkøle på en rist indtil de er helt kolde.
Det kan dog anbefales lige at tage en lille smagsprøve inden de er helt kolde.
Havregrynskagerne lægges i en kagedåse, hvor de sagtens kan holde sig sprøde og lækre.
Jeg ved faktisk ikke hvor længe de holder, da de normalt bliver spist ret hurtigt her hjemme!