Honning/Soya Kyllingespyd

Ingredienser: 

  • 4 stk. Kyllingebryst

  • 6 spsk. Soya

  • 3 spsk. Flydende Honning

  • 3-4 fed Hvidløg

  • 1 tsk, Chiliflager

  • 1 tsk. Peber

  • 2 spsk. Sesamolie (kan udelades)

  • 2 spsk. Neutral olie (f.eks. Solsikke, eller Rapsolie)

  • Evt. lidt vand

  • Olie til stegning

  • Træspyd

Skær kyllingen ud i tern - ca. 1,5 x 1,5 cm. 

Put soya, honning, pressede hvidløg, chiliflager, olie(r) og peber i en frysepose og bland det godt sammen.  

Put kyllingen i posen til marinaden. Luk posen godt til, og bland det hele godt indtil alle kyllingestykkerne er dækket af marinade. 
Sæt posen i køleskabet og lad kyllingen trække i marinaden i nogle timer. Hvis du har travlt er det ok med ca. ½ time, men jo længere, jo bedre. 

Når kyllingen har trukket, hældes det hele op i en si, så marinaden kan løbe fra kyllingen. Sæt herefter kyllingestykkerne på træspydene. 

Varm en grillpande godt op, pensl kyllingespydene med olie og steg dem et par minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
Man kan også sagtens stege dem i lidt olie på en almindelig pande, eller smide dem en tur på grillen.

Server kyllingespydene som en del af en buffet, Tapas, til en god salat, Kartoffelsalat, eller spis dem som de er - de er også gode kolde i madpakken.