Høns & Asparges i Tarteletter
Ingredienser:
1 Hel Kylling
2 Gulerødder
1 Porre
1 Stort Løg
1 dåse Asparges
ca. 40-50 g Smør eller Margarine
Bouillon/Suppe (det kyllingen er kogt i)
2-3 spsk. Mel
ca 2 dl. Mælk eller Fløde
Salt & Peber
1 pakke Tarteletter
Skyl kyllingen og læg den i gryden med løg, porre og gulerødder. Dæk med vand (ca. 2l)
Kog kylling og grøntsager i ca. 1 1/2 time, så kyllingen er helt mør.
Tag kyllingen og grøntsagerne op, og si suppen gennem et viskestykke.
Pluk al kødet af kyllingen
Smelt smørret/margarinen i en gryde, tilsæt melet og rør godt indtil al melet er rørt ind i fedtstoffet
Hæld 1-2 dl mælk i, og rør godt indtil der ikke er klumper i
Hæld suppe i, lidt af gangen, indtil sovsen har den ønskede konsistens - brug evt. også lidt af vandet fra aspargesdåsen.
Sovsen skal være en lille smule tykkere end en normal sovs.
Hæld resten af vandet fra aspargesene og put kylling og asparges i saucen og lad det hele varme godt i gennem.
Smag til med salt og peber.
Rør forsigtigt rundt under opvarmningen, men pas på at kylling og asparges ikke går i stykker.
Varm tarteletterne i ovnen (vend bunden i vejret på dem under opvarmningen, så bliver de dejligt sprøde).
Fyld tarteletterne og server dem varme.
