Høns & Asparges i Tarteletter

Ingredienser: 

  • 1 Hel Kylling

  • 2 Gulerødder

  • 1 Porre

  • 1 Stort Løg

  • 1 dåse Asparges

  • ca. 40-50 g Smør eller Margarine

  • Bouillon/Suppe (det kyllingen er kogt i)

  • 2-3 spsk. Mel

  • ca 2 dl. Mælk eller Fløde

  • Salt & Peber

  • 1 pakke Tarteletter

Skyl kyllingen og læg den i gryden med løg, porre og gulerødder. Dæk med vand (ca. 2l)

Kog kylling og grøntsager i ca. 1 1/2 time, så kyllingen er helt mør.

Tag kyllingen og grøntsagerne op, og si suppen gennem et viskestykke. 

Pluk al kødet af kyllingen 

Smelt smørret/margarinen i en gryde, tilsæt melet og rør godt indtil al melet er rørt ind i fedtstoffet

Hæld 1-2 dl mælk i, og rør godt indtil der ikke er klumper i

Hæld suppe i, lidt af gangen, indtil sovsen har den ønskede konsistens - brug evt. også lidt af vandet fra aspargesdåsen.
Sovsen skal være en lille smule tykkere end en normal sovs.
Hæld resten af vandet fra aspargesene og put kylling og asparges i saucen og lad det hele varme godt i gennem.
Smag til med salt og peber. 
Rør forsigtigt rundt under opvarmningen, men pas på at kylling og asparges ikke går i stykker.

Varm tarteletterne i ovnen (vend bunden i vejret på dem under opvarmningen, så bliver de dejligt sprøde).
Fyld tarteletterne og server dem varme.