Indbagte Løgringe

Ingredienser:

  • 3-4 Store Løg

  • 2 ½ dl. Hvedemel + ekstra mel til at vende løgringene i

  •  1 tsk. Bagepulver

  • 2-3 dl. Danskvand med brus (uden citrus)

  • 1-2 tsk. Chiliflager (kan udelades)

  • 1 tsk. Hvidløgspulver

  • 1 tsk. Løgpulver

  • 1 tsk. Paprika 

  • Salt, Peber

  • 1½ - 2 l Rapsolie 

Start med at hælde Rapsolien i en gryde og varm op ved middelhøj varme. Hvis du har et termometer, skal olien ende med at være ca. 180 grader varm. 

Pil løgene og skær dem i tykke skiver (ca. 1 cm.) Pil ringene fra hinanden, og fjern den "hinde" der sidder på nogle af løgringene. 

Put 2-3 spsk. mel, salt og peber i en frysepose, og læg alle løgringene ned i posen.
Ryst posen godt, så alle løgringene bliver dækket af et tyndt lag mel.

Rør mel, bagepulver og krydderier godt sammen i en skål. Du kan sagtens tilsætte lidt ekstra krydderier til melet, hvis du ønsker løgringene mere krydrede. 
Tilsæt danskvand og rør det hele sammen til en klumpfri dej.

Dyp løgringene ned i dejen - 5-6 stykker af gangen - og sørg for at de er helt dækket af dej.
Det kan være en god idé at bruge en kødnål eller konfektgaffel til at tage løgringene op af dejen, så al dejen bliver på løgringen når den puttes i olien. 

Put løgringene ned i den varme olie - og vend dem gerne lidt under vejs.
Når løgringene er gyldne, tages de op af olien, og næste portion kan puttes i.

De færdige Løgringe drysses med lidt salt, og serveres som snack med lidt dyppelse eller som tilbehør til en burger, hot-dog, grillbøffer eller lign. Kun fantasien sætter grænser, da de her løgringe kan spises til hvad som helst!