Italienske Karbonader

Ingredienser: (4 stk.)

  • ca. 500 g Hakket Svinekød (eller Kalv & Flæsk)  

  • 1 lille Løg (Revet på rivejern)

  • 1-2 tsk. Oregano 

  • 1 tsk. Paprika

  • 1-2 tsk. Hvidløgspulver eller 1-2 pressede friske hvidløg

  • Rasp

  • 3-4 spsk. Revet Parmesan ost

  • Salt & Peber

  • 2 æg 

  • Margarine eller en blanding af olie og smør til stegning

Bland det revede løg, oregano, paprika, hvidløg, salt og peber godt ind i det hakkede kød. 
Del det hakkede kød i 4 portioner af ca. 125 g stykket.  

Form 4 karbonader, og sørg for at det hakkede kød er presset godt sammen, så det kan holde formen, når de skal paneres og steges.   

Hæld rasp i en skål eller dyb tallerken, tilsæt parmesan, salt og peber og bland det godt sammen. 

Pisk æggene godt sammen i en dyb tallerken.

Vend karbonaderne i æggemassen, og sørg for at de er helt dækket af æg på alle sider.

Vend herefter karbonaderne i raspen og sørg for at de får rasp på alle sider. 

Lad de panerede karbonader hvile 10-15 minutter på en tallerken, så paneringen får tid til at sætte sig godt fast inden de skal steges.   

Varm margarine eller en blanding af smør/olie på en pande ved middelhøj varme.
Læg karbonaderne på panden, og lad dem stege i 4-5 minutter. Karbonaderne skal være gyldne og sprøde.

Vend karbonaderne og steg dem på den anden side, indtil de også er gylde og sprøde her.
Hvis du er i tvivl om karbonaderne er færdige, kan du stikke en kødnål ned i midten, og hvis kødsaften er klar er de færdige. Hvis kødsaften er lyserød skal de have lidt længere tid.
Vend gerne karbonaderne flere gange undervejs - det er blot vigtigt at de får lov til at stege 4-5 minutter til at starte med, så paneringen bliver siddende. 

Server eventuelt karbonaderne med Hasselback kartofler, krydrede kartoffelbåde eller en god salat.