Italienske Karbonader
Ingredienser: (4 stk.)
ca. 500 g Hakket Svinekød (eller Kalv & Flæsk)
1 lille Løg (Revet på rivejern)
1-2 tsk. Oregano
1 tsk. Paprika
1-2 tsk. Hvidløgspulver eller 1-2 pressede friske hvidløg
Rasp
3-4 spsk. Revet Parmesan ost
Salt & Peber
2 æg
Margarine eller en blanding af olie og smør til stegning
Bland det revede løg, oregano, paprika, hvidløg, salt og peber godt ind i det hakkede kød.
Del det hakkede kød i 4 portioner af ca. 125 g stykket.
Form 4 karbonader, og sørg for at det hakkede kød er presset godt sammen, så det kan holde formen, når de skal paneres og steges.
Hæld rasp i en skål eller dyb tallerken, tilsæt parmesan, salt og peber og bland det godt sammen.
Pisk æggene godt sammen i en dyb tallerken.
Vend karbonaderne i æggemassen, og sørg for at de er helt dækket af æg på alle sider.
Vend herefter karbonaderne i raspen og sørg for at de får rasp på alle sider.
Lad de panerede karbonader hvile 10-15 minutter på en tallerken, så paneringen får tid til at sætte sig godt fast inden de skal steges.
Varm margarine eller en blanding af smør/olie på en pande ved middelhøj varme.
Læg karbonaderne på panden, og lad dem stege i 4-5 minutter. Karbonaderne skal være gyldne og sprøde.
Vend karbonaderne og steg dem på den anden side, indtil de også er gylde og sprøde her.
Hvis du er i tvivl om karbonaderne er færdige, kan du stikke en kødnål ned i midten, og hvis kødsaften er klar er de færdige. Hvis kødsaften er lyserød skal de have lidt længere tid.
Vend gerne karbonaderne flere gange undervejs - det er blot vigtigt at de får lov til at stege 4-5 minutter til at starte med, så paneringen bliver siddende.
Server eventuelt karbonaderne med Hasselback kartofler, krydrede kartoffelbåde eller en god salat.