Karry Kødsauce

Ingredienser:

Kød:
  • 500 g Hakket Svinekød (eller Kalv & Flæsk)  

  • 1 stort Løg eller 2 små

  • 1-2 fed Hvidløg

  • Salt & Peber

  • Olie eller margarine til stegning

Karrysauce:
  • ca. 50 g Smør/Margarine

  • 3-4 spsk. Mel

  • 2-3 spsk Karry (alt efter hvor stærkt du kan lide det)

  • 3-5 dl. Bouillon (Svin)

  • ca. 2 dl. Mælk, Cremefine eller fløde

  • Salt & Peber

Tilbehør: Ris (gerne Jasminris)

Hak løg og hvidløg. 

Svits løg og hvidløg i fedtstoffet.  

Tag løg og hvidløg op og svits kødet på panden. 

Tilsæt løg og hvidløg igen når kødet er brunet og krydr med salt og peber.
Tag det hele op og sæt det til side mens karrysaucen tilberedes. 

Smelt smør/margarine i en gryde, eller dyb pande ved middel varme til det bruser let. Tilsæt karry og lad det svitse et øjeblik i fedtstoffet under omrøring, men pas på det ikke brænder på.
Styrken af sovsen kan justeres ved at svitse karryen kortere eller længere tid - jo længere tid, jo stærkere smag. 

Tilsæt mel og rør det grundigt sammen med fedtstoffet indtil al melet er rørt ud. 
Tilsæt bouillon lidt efter lidt, og sørg for at røre godt hver gang, så der ikke er nogle klumper i sovsen. Lad sovsen koge godt i gennem hver gang, så konsistensen kan vurderes.  
Husk at røre i sovsen hele tiden, så det ikke brænder på. 
Tilsæt til sidst mælken/fløden og lad sovsen koge godt i gennem i 5-10 minutter under omrøring. Tilsæt mere mælk/vand, hvis sovsen er for tyk. 
 

Put kød, løg og hvidløg i sovsen og og lad det hele varme godt i gennem mens risene tilberedes efter anvisningen på pakken. 
Smag evt. til mere mere salt og peber

Server retten rygende varm med ris.