Kartoffel-Porre Suppe
Ingredienser:
Bacon i tern eller skiver
2 Porrer
2 store Bagekartofler (5-600g)
1 Løg
2 fed Hvidløg
½ tsk. Cayennepeber
2 terninger Knorr Oksebouillon
ca. 2 l Vand
Salt & Peber
Skær baconen i mindre stykker og steg dem sprøde i en gryde. Lad noget af baconfedtet blive i gryden.
Skær løg, porrer, hvidløg og kartofler i skiver/tern.
Put det hele i gryden, at lad det stege lidt i baconfedtet.
Hvis det bliver nødvendigt at tilsætte mere fedtstof, kan du supplere med lidt olie (gerne olivenolie).
Tilsæt vandet, bouillonterningerne og cayennepeber.
Lad suppen småkoge, under låg, ved middelvarme i 15-20 minutter - indtil kartoflerne er fuldstændig møre.
Blend suppen med en stavblender, eller alm. blender.
Smag til med salt og peber og lad suppen koge godt i gennem i et par minutter.
Server suppen rygende varm, og server gerne et godt brød til.
