Brændte Mandler med Chili

Ingredienser:

  • 200 g Mandler 

  • 175 g Sukker  

  • 1 dl Vand

  • ½-1 spsk. Chili (pulver eller knust chili)

Put alle ingredienserne på en kold pande.  

Lad det hele "koge" ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. 

Når al vandet er fordampet vil sukkeret krystallisere, og det hele kan se en smule håbløst ud, men det ER meningen, så du må endelig ikke smide det ud. 

Sørg for at røre godt rundt i mandlerne hele tiden, så de ikke brænder på.
Sukkeret vil nu begynde at smelte igen, og mandlerne vil snart være klar. 

Der er stor forskel på om man kan lide en tyk sukkermasse på mandlerne, eller om man foretrækker et tyndere lag. 
Jo længere man lader mandlerne blive på panden, jo tyndere bliver sukkerlaget, men risikoen for at de brænder på, bliver også større. 
Det bedste råd er, at prøve sig lidt frem. 

Når sukkeret igen er smeltet, hældes mandlerne over på et ark bagepapir til afkøling.
Skil mandlerne fra hinanden med to gafler, så de ikke klistrer sammen. 
Men fortvivl ikke, hvis du ikke var hurtig nok - mandlerne kan også skilles ad når de er kolde. 
De er ikke ligeså pæne , men smager jo stadig lige fantastisk.