Paneret Flæsk med Persillesovs

Ingredienser: 

Paneret Flæsk:

  • 3-4 Skiver Flæsk pr. person (kogeflæsk)

  • Æg

  • Rasp

  • Salt & Peber

  • Margarine til stegning 

Persillesovs:

  • 50 g Margarine
  • 2-3 spsk. Mel
  • ca. 1 l Mælk
  • 1 stort bundt Persille
  • Salt & Peber

Skær kogeflæsket i ca. 1 cm. tykke skiver.
Bank dem til ca. halv tykkelse med en kødhammer.

Pisk æggene sammen og vend flæskeskiverne i æggemassen.

Bland rasp med salt og peber og vend nu flæsket heri - sørg for at raspen sidder godt fast, så paneringen ikke falder af når flæsket skal steges. 

Smelt margarine på en varm pande. Når margarinen er godt varm, lægges flæsket på panden.
Flæsket steges nu i 6-8 minutter ved middelvarme.
Tiden kan variere meget, så hold øje med flæsket løbende, så det ikke får for meget. 

Når flæsket er gyldent og sprødt skal det vendes og have samme tid på den anden side. 
Det færdige flæsk kan holdes varmt i ovnen ved 125° mens sovsen laves.  

Smelt margarinen til sovsen i en gryde og tilsæt melet.

Rør godt rundt, indtil mel og margarine er helt samlet.
Tilsæt mælken lidt af gangen og rør godt, så der ikke er nogle klumper. 
Lad sovsen koge godt igennem efter hver gang du tilsætter mælk for at fornemme tykkelsen.  

Når sovsen har den rette konsistens, tilsættes hakket persille.

Kog sovsen rigtig godt igennem og smag til med salt og peber. 

Server retten med kogte kartofler. 
Hvis der er flæsk tilbage, smager dette super skønt på et stykke rugbrød dagen efter.