Pitabrød med paneret Kylling

Ingredienser:

  • 4 Pitabrød  (gerne hjemmebagte)

  • 3-400g Kyllinge Inderfilet

  • 3 spsk. Mel

  • 1 tsk. Cayenne

  • 1 tsk. Paprika 

  • 1 tsk. Oregano

  • 1 tsk. Hvidløgspulver

  • 1 tsk. Salt og Peber

  • 1-2 Æg

  • Raps (meget gerne Panko rasp)

  • Olie til fritering (raps eller solsikkeolie)

  • Salat og grønt efter eget valg (f.eks. salatblanding, agurk, løg, majs, peberfrugt m.m.)

Bland melet med alle krydderierne i en dyb tallerken eller frysepose. 

Skær kyllingen i mindre stykker - ca. 1,5 x 1,5 cm.

Vend alle kyllingestykkerne i melblandingen. Hvis du bruger en frysepose, puttes alle kyllingestykkerne i posen med melblandingen og rystes godt.
Alle kyllingestykkerne skal være dækket af mel.

Pisk æggene sammen i en dyb tallerken og vend kyllingestykkerne deri - lidt af gangen.
Alle kyllingestykkerne skal være helt dækket af æg.

Bland raspen med salt og peber (og evt. andre krydderier), og vend alle kyllingestykkerne i. Sørg for at raspen dækker kyllingen helt, og sidder godt fast. 

Lad kyllingen hvile ca. 10 minutter (gener i køleskabet) så raspen får lov til at sætte sig godt fast. 

Varm olien op i en gryde, eller frituregryde til omkring 180° og steg kyllingestykkerne indtil de er gyldne og sprøde - det tager ca. 5-7 minutter. 

Læg kyllingestykkerne på fedtsugende papir.

Snit alle de forskellige grøntsager/salat du godt kan lide.

Varm pitabrødene i ovnen og fyld dem med kylling, grønt og dressing. Se evt. opskrifter på hjemmelavede dressinger HER.