Pølsehorn

Ingredienser: (ca. 20 stk.)

  • Dej:

  • 50 g Gær

  • 3 dl. Kærnemælk

  • 1 dl. Vand

  • 1 tsk. Salt

  • 75 g Sukker

  • 1 Æg

  • 1 dl. Olie (Raps eller anden smagsneutral olie)

  • 650 - 700 g Hvedemel

  • 10-12 g Bageenzymer (kan udelades)

  • Pølser (Brunchpølser eller lign.)

  • Æg til pensling

Lun kærnemælken. Tilsæt vand og opløs gæren her i.  

Tilsæt salt, sukker, et sammenpisket æg og olie. Bland melet med bageenzymerne, hvis du bruger disse, og tilsæt melet i dejen lidt af gangen. 
Ælt dejen godt (brug gerne en køkkenmaskine)

Form dejen til en kugle. Dæk skålen med et rent viskestykke og stil den til hævning et lunt sted i 1 times tid (dejen skal hæve til ca. dobbelt størrelse). 

Del dejen i 2 og rul dem tyndt ud i cirkler.

Læg pølserne rundt i kanten af dejen. 

Skær dejen igennem, ligesom en lagkage, hvor hvert stykke kan indeholde en pølse.
Rul dejen rundt om pølsen, udefra og ind mod midten.

Tænd ovnen på 200°.
Læg pølsehornene på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Dæk pølsehornene med et rent viskestykke og lad dem efterhæve i 30 minutter. 

Pensl pølsehornene med sammenpisket æg.

Bag pølsehornene i midten af den 200° varme ovn i 13-15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
Server pølsehornene lune, og meget gerne med lidt dyppelse i form af sød chilisauce eller en god dressing.
Pølsehornene kan sagtens fryses.