Pølsehorn
Ingredienser: (ca. 20 stk.)
Dej:
50 g Gær
3 dl. Kærnemælk
1 dl. Vand
1 tsk. Salt
75 g Sukker
1 Æg
1 dl. Olie (Raps eller anden smagsneutral olie)
650 - 700 g Hvedemel
10-12 g Bageenzymer (kan udelades)
Pølser (Brunchpølser eller lign.)
Æg til pensling
Lun kærnemælken. Tilsæt vand og opløs gæren her i.
Tilsæt salt, sukker, et sammenpisket æg og olie. Bland melet med bageenzymerne, hvis du bruger disse, og tilsæt melet i dejen lidt af gangen.
Ælt dejen godt (brug gerne en køkkenmaskine)
Form dejen til en kugle. Dæk skålen med et rent viskestykke og stil den til hævning et lunt sted i 1 times tid (dejen skal hæve til ca. dobbelt størrelse).
Del dejen i 2 og rul dem tyndt ud i cirkler.
Læg pølserne rundt i kanten af dejen.
Skær dejen igennem, ligesom en lagkage, hvor hvert stykke kan indeholde en pølse.
Rul dejen rundt om pølsen, udefra og ind mod midten.
Tænd ovnen på 200°.
Læg pølsehornene på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Dæk pølsehornene med et rent viskestykke og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Pensl pølsehornene med sammenpisket æg.
Bag pølsehornene i midten af den 200° varme ovn i 13-15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
Server pølsehornene lune, og meget gerne med lidt dyppelse i form af sød chilisauce eller en god dressing.
Pølsehornene kan sagtens fryses.
![](https://56d11d42e6.clvaw-cdnwnd.com/98030a5816012210bd87aaddf2e4ce5c/200000035-100b511061/Bon%20appetit.png?ph=56d11d42e6)