Saltmandler

Ingredienser:

  • 200 g Mandler

  • 4 spsk. Salt

  • 2 dl. Kogende Vand

  • Evt. ekstra Salt til de færdige mandler

Skyl mandlerne grundigt under rindende vand.
Opløs saltet i det kogende vand.
Put mandlerne ned i saltvandet og rør rundt, så alle mandler er dækket. 

Lad mandlerne trække i saltvandet i ca. 20 minutter.
Tænd ovnen på 150° varmluft, så den kan varme op. 
Hæld vandet fra - brug gerne en si - mandlerne må IKKE skylles nu.

Beklæd en bageplade med bagepapir og spred mandlerne ud.

Sæt bagepladen i den 150° varme ovn, og lad mandlerne bage i 20-35 minutter.
Mandlerne er nu blevet lidt hvide pga. saltet fra vandet. 

Lad mandlerne af på bagepladen. De kan godt virke lidt bløde når de kommer ud, men de bliver sprøde igen når de bliver kolde.
Drys mere fint salt på mandlerne, hvis du ikke synes de er salte nok, men smag på dem først. 
Herefter kan de serveres som en snack, som en del af Tapas.