Semitørrede Tomater
Ingredienser:
500 g Små Tomater (alle slags kan bruges)
1-2 tsk. Hvidløgspulver
1 tsk. tørret Timian
1 tsk. tørret Oregano
1 tsk. tørret Basilikum
1 tsk. Sukker
Salt og Peber
evt. lidt knust chili, hvis de skal være lidt stærke
Raps/Solsikkekerne Olie eller en god Olivenolie til at hælde over tomaterne i glasset.
OBS OBS OBS - hvis du bruger Olivenolie vil den størkne når tomaterne opbevares i køleskabet.
Olien vil dog smelte hurtigt igen ved stuetemperatur og smagen forbliver den samme.
Jeg foretrækker Olivenolie til disse tomater, og må dermed bare lige huske at tage dem ud af køleskabet 1 times tid inden de skal bruges.
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
Skyl tomaterne godt og sørg for at lade dem dryppe helt af.
Bland alle krydderierne, sukker, salt og peber sammen i en skål.
Skær tomaterne i halve. Læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir, og drys krydderiblandingen over alle tomaterne. Sørg for at de alle er godt krydrede.
Bag tomaterne i den 100 grader varme ovn, ved varmluft, i 2½-3 timer.
Når tomaterne er kølet af, puttes de i et glas og overhældes med den olie du har valgt.
Server tomaterne som en del af Tapas, i en Pasta, på Bruchetta, i en Salat, på en Pizza, eller bare som en snack. Kun fantasien sætter grænser!
Hvis tomaterne skal bruges samme dag, så kan de bare trække i olien i en halv times tid.
Hvis de skal bruges senere, eller der er nogle tilbage kan de opbevares i køleskabet i 1-2 uger i et lukket glas.