Sprøde Kyllingestrips
Ingredienser:
300 g Kylling (inderfilet eller brystfilet)
3 store spsk. Mel
1 tsk. Cayennepeber/Chilipulver
1 tsk. Paprika
1 tsk. Oregano
1 Salt & Peber
2 Æg
Rasp (meget gerne Panko rasp)
Olie til fritering
Bland alle krydderierne sammen med melet i en skål.
Pisk æggene sammen og vend kyllingen i æggemassen - sørg for at hele kyllingen er dækket af æg.
Vend kyllingerne i melblandingen.
Vend kyllingerne i æggeblandingen igen.
Bland rasp med salt, peber og evt. flere krydderier. Put kyllingerne ned i raspen, et par stykker af gangen.
Sørg for at kyllingestykket er helt dækket af panering. Lad gerne kyllingerne hvile 10-15 minutter efter de er paneret - det hjælper raspen med at hænge fast under tilberedningen.
Varm olien op i en gryde eller dyb pande.
Olien er klar til brug når den bruser rund om enden af en tændstik (ikke den ende med svovlet) eller en brødterning.
Når kyllingen er gylden og sprød er den færdig. Det tager ca. 5-6 minutter, alt efter størrelsen på kyllingestykkerne.
Læg kyllingerne på et stykke køkkenrulle for at fjerne det overskydende olie før servering.
Server de sprøde kyllingestrips med hjemmelavede pomfritter, kartoffelbåde, som tapas, eller bare som en skøn snack med en god dip eller mayo.