Bearnaisesauce - Sous Vide

Ingredienser: 

  • 240 g Lurpak Smør (IKKE Smørbar)

  • 2 Bæger Æggeblommer (Svarer til ca. 4 æggeblommer fra æg str. S/M)

  • 3 tsk. Bearnaiseessens (jeg bruger Beauvais)

  • 3 tsk. Tørret Estragon (hvis du bruger frisk Estragon, skal det først i efter saucen er blendet)

  • ½ tks. Hvid Peber

  • Evt. lidt salt (dette skal først tilsættes når saucen er blendet)

Gør Sous Vide klar - temperaturen må ALDRIG overstige 60°.

Put alle ingredienser i et højt slankt glas, som kun er lidt bredere end din stavblender.
Glasset skal have et  tætsluttende låg, så der ikke kommer vand ind, når glasset sættes i vandet. 
Man kan også lave saucen i en pose, men jeg anbefaler klart, at bruge et glas, da det både er nemmere, da saucen kan blandet direkte i glasset, og der er ikke risiko for at få fumlet for meget med massen inden den blendes, hvilket kan give en tynd sjasket sauce. 

Sæt låget på glasset og sørg for at der ikke kan komme vand ind, hvis glasset skulle vælte.
Glasset kan godt finde på, at ville flyde ovenpå, så det kan være nødvendigt at sætte en skål med vand ovenpå, så glasset står sikkert på bunden.   

Når smørret er helt smeltet er saucen klar til at komme op af vandet.

Lad glasset stå indtil du er HELT sikker på, at al smørret ligger øverst og ægget ligger nederst.  

Sæt stavblenderen lodret ned i bunden - uden at røre rundt i saucen!
Tænd blenderen og lad den køre et øjeblik, indtil saucen begynder at samle sig lidt.
Når saucen samler sig lidt (det tager 5-10 sekunder), kan blenderen bevæges op og ned, indtil hele saucen er samlet til en cremet Bearnaisesauce. 
Hvis du bruger frisk Estragon, skal det tilsættes nu.

Tilsæt evt. lidt salt og mere hvid peber, hvis det er nødvendigt, og server saucen til et stykke lækkert kød.

Hvis saucen ikke skal serveres med det samme, kan den holdes varm i vandet indtil den skal bruges. HUSK, at vandet ikke må kommer over 60°!

Hvis der er rester tilbage, kan saucen komme i køleskabet, og opvarmes dagen efter.
Her må temperaturen naturligvis heller ikke overstige 
60°.