Svinemørbrad - Sous Vide
Ingredienser: (4 stk.)
Svinemørbrad
Hvidløgspulver
Knust Chili
Tørret Persille
Salt & Peber
Fedtstof til stegning (Smør, Olie eller klaret Smør)
Alle krydderier kan bruges her - disse er bare et forslag
Puds mørbraden og krydr den med masser af krydderier, salt og peber.
Vakuumpak kødet.
Sæt staven til 59° - hvis der er timer på, skal den stå til 2½ time efter kødet kommer i.
Selvom kødet blev krydret inden det kom i posen, kan det være en god idé at krydre igen (med de samme krydderier) lige inden kødet smides på panden.
Varm en grillpande op på fuld varme - eller brug en pande som kan tåle meget høj varme.
Det er SUPER vigtigt, at panden er meget varm, da kødet kun skal have en stegeskorpe i max. 30-60 sekunder på begge sider.
Hvis kødet steger i længere tid, bliver det yderligere tilberedt og fidusen ved sous vide forsvinder.
Hvis du bruger en grillpande, pensles kødet med olie. Hvis du bruger en stegepande brunes kødet i smør, rapsolie eller en blanding.
Man kan også bruge klaret smør, hvilket kan tåle meget høje temperaturer uden at branke.
Skær mørbraden ud - den behøver ikke at hvile, når den er tilberedt sous vide.
Kødet er muligvis mere lyserødt end ved normal tilberedning, men det er helt OK.
Når temperatur og tilberedningstid er overholdt er der ingen grund til bekymring - bare nyd det saftige og møre kød!