Fladbrød bagt i ovn

Ingredienser:

  • 25 g Gær

  • 2½ dl. Lunkent vand (ca. 37 grader)

  • 1 tsk. Salt

  • 1 spsk. Sukker

  • 4-500 g Hvedemel

  • 1 Æg til pensling

  • Nigella/Hør/Sesamfrø til drys

Smuldr gæren i vandet og drys sukkeret over. Lad det hele stå i nogle minutter, indtil man kan se at gæret er oplyst og begyndt at "boble" lidt. 

Bland salt og mel og ælt det sammen med gærblandingen lid af gangen.
Ælt dejen godt i 5-10 minutter (meget gerne i en køkkenmaskine).

Form dejen til en kugle, og drys et fint lag mel over.
Læg dejen tilbage i skålen og dæk skålen med et rent viskestykke.
Lad dejen hæve 1½-2 timer ved stuetemperatur. 

Tænd ovnen på 250 grader (ikke varmluft), så ovnen kan varme op.
Når dejen er færdighævet, deles den i to stykker og hvert stykke formes til en kugle. Vær lidt forsigtig med dejen, så den bevarer noget af luftigheden.
Lad dejkuglerne hvile på køkkenbordet i 15 minutter. 
 

Hver kugle rulles ud til et aflangt brød - brødet skal være i samme længde som bagepladen og rulles helt tyndt ud (4-5 mm. i tykkelsen)

Læg hvert brød på en bageplade, beklædt med bagepapir, og pensl brødet med æg og drys med Sesam, Nigella- eller Hørfrø.

Sæt brødet i den 250 grader varme ovn og bag det i den øverste del af ovnen i 6-8 minutter.
Hold øje med at brødet ikke bliver for mørkt (især hvis det bages på forhånd og skal varmes igen senere).
Når brødet er færdigt, lægges det til afkøling på en bagerist.  

Brødet spises lunt, eller afkøles helt og varmes op i ovnen i 2-3 minutter ved 250 grader senere. 

Når brødet skal serveres, kan det brækkes i stykker, eller serveres helt, så gæsterne selv brækker det stykke af de gerne vil have. 
Server f.eks. med Tzatziki, salsa eller lign.