Tzatziki

Ingredienser:

  • 1 Agurk

  • 500 g Græsk/Tyrkisk Yoghurt

  • 3 fed Hvidløg

  • 4-5 spsk. god Olivenolie

  • Salt & Peber

  • Lidt Citronsaft. hvis kan kan lide Tzatzikien lidt syrlig (jeg putter det ikke i)

Skær agurken midt over - på den lange led - og fjern kernerne med en ske. 

Riv agurken på den grove side af rivejernet.

Læg den revne agurk på et helt rent viskestykke. Luk viskestykket, så agurken ligger i en lille "bold". 

Vrid og pres indtil der ikke kommer mere vand ud af viskestykket. Agurken er nu drænet for vand. 

Hæld yoghurten i en skål, pres hvidløgene og bland yoghurten med hvidløg, salt, peber og olivenolien, og sørg for at det hele er godt blandet. 
Bland til sidst den drænede agurk i, og smag til med mere salt og peber, samt evt. citronsaft. hvis du ønsker dette. 

Når agurken er blandet i, og Tzatzikien er smagt til, sættes den på køl i 3-4 timer. 

Server Tzatzikien som tilbehør til Fladbrød, som dip, eller tilbehør til salater, kødretter og Tapas.
Kun fantasien sætter grænser!