Karse Mayo

Ingredienser:

  • 1 Helt Æg (str. M/L)

  • ½ tsk. Fint Salt 

  • ½ tsk. Æble- eller Hvidvinseddike 

  • 1 tsk. Sød Sennep (jeg bruger den fra Bähncke)

  • 2 dl. Olie (jeg bruger Rapsolie)

  • 1 bakke Karse

Find et højt glas, hvor stavblenderen passer ned i, og slå forsigtigt ægget ud i glasset (blommen må ikke gå i stykker).
Drys saltet på og hæld forsigtigt olien ned til ægget - stadig uden at ødelægge blommen. Tilføj sennep, eddike og evt. lidt citronsaft - ja, stadig uden at ødelægge blommen.

Sæt nu stavblenderen lodret ned, så den lander midt i blommen. Start blenderen, og lad den køre 4-5 sekunder på samme sted, indtil blandingen begynder at samle sig. 

Når mayonaisen er begyndt at samle sig - som på billedet ovenfor - føres blenderen op og ned indtil det hele er godt blandet og mayoen er ensartet.
Put nu karsen i, og kør en tur til med blenderen indtil karsen er godt blandet ind i mayoen.  

Du har nu Karse Mayo, som kan bruges alle steder, hvor du normalt ville bruge mayonaise.
Det kan også være som dyppelse til Pomfritter, Løgringe, til at smøre burgerboller, sandwich eller som tilbehør til Tapas. Kun fantasien sætter grænser, men denne mayo passer især godt til æg.